Program


Gépnarancs

Gépnarancs

„Na, mi legyen?” Teszi fel a kérdést a főszereplő, Alex, egy messzemenőkig agresszív, manipulatív, ugyanakkor a klasszikus zene iránt rajongó és igen éles elméjű fiú, aki hétköznapjait alárendelt drúgjai (barátai) társaságában tölti. Együtt rabolnak, verekednek, nőket erőszakolnak meg… pusztán saját örömükre, mindenféle valós cél nélkül.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 14. szombat, 19:00

Anthony Burgess és Stanley Kubrick: Gépnarancs

táncelőadás 

Bemutató: 2020. április 21.   

Szereposztás:

táncelőadás Anthony Burgess és Stanley Kubrick művei alapján

Alex: BOLLA DÁNIEL
Georgie: DÁVID PATRIK
Pete: MÁRTON RICHÁRD JÁNOS
Balfék: GUIDO DI VONA

valamint a Miskolci Balett művészei

Díszlettervező:
Jelmeztervező: BOZÓKI MARIANNA
Világítás: DRAGOS DÁNIEL
Ügyelő-rendezőasszisztens: FŰZI ATTILA

Koreográfus: DRAGOS DÁNIEL

Rendező: KOZMA ATTILA

Az előadásról:

„Na, mi legyen?” Teszi fel a kérdést a főszereplő, Alex, egy messzemenőkig agresszív, manipulatív, ugyanakkor a klasszikus zene iránt rajongó és igen éles elméjű fiú, aki hétköznapjait alárendelt drúgjai (barátai) társaságában tölti. Együtt rabolnak, verekednek, nőket erőszakolnak meg… pusztán saját örömükre, mindenféle valós cél nélkül. Alexet a tetteiért börtönbe zárják, de egy idő után lehetőséget kap, hogy „normálissá” változtassák, hogy aztán ismét szabadon élhessen. Alex él a lehetőséggel, ám az eredmény valami egészen más, mint amire számít…

„Nem jobb-e bizonyos értelemben az, aki a rosszat választja, mint akire rákényszerítik a jót?” – teszi fel a kérdést Alex egy olyan világban, ahol az Állam az erőszak visszaszorítására az agymosástól sem riad vissza – holott ez az erőszak paradox módon már a méltóság és a szabad akarat megőrzésének egyetlen eszköze.

Anthony Burgess regényének és a belőle készült Kubrick-filmnek egyedi világa most táncelőadás formájában kerül színpadra a Miskolci Nemzeti Színházban.

Ajánlatunk


A Passió szenvedéstörténet, ugyanakkor Andrew Lloyd Webber művében olyan szenvedély történetét ismerjük meg, ami által a külső szemlélő óhatatlanul részese lesz és ezáltal részesül is mindabból a zenei ihletettségből, amelynek az alapjához mindannyiunknak van közünk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!