Program


Schauspielhaus Zürich: A sírás (A sejtés)
10

Schauspielhaus Zürich: A sírás (A sejtés)

"MARTHALER LEGJOBB FORMÁJÁBAN" ÍGY EMLEGETTE EZT A SZÍNHÁZI MESTERMŰVET A DEUTSCHLANDFUNK – MŰVÉSZETI CSÚCSTALÁLKOZÓ EGY HÉTKÖZNAPI SVÁJCI PATIKÁBAN – A PÁRATLAN CHRISTOPH MARTHALER ÉS DIETER ROTH A GYÓGYSZERTÁRBAN.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 22. szombat, 19:00

Das Weinen (Das Wähnen)/ A sírás (A sejtés)

Dieter Roth szövegei alapján
Színpadra állította Christoph Marthaler
A Schauspielhaus Zürich produkciója.
(Az előadás német nyelven, magyar felirattal látható)

Senki sem számított pandémiára, amikor Christoph Marthaler egy gyógyszertár díszletei közé tervezte új bemutatóját és megkezdte a próbákat. A steril, semleges patikai környezet volt az a közeg, mely felől Marthaler értelmezte a művészi rokonlélek, Dieter Roth írásait. E másik nagyszerű svájci művész rajta hagyta kézjegyét a XX. század művészetén sablon festményeivel, illetve a piszok és a tökéletlenség iránti hódolatával. Roth igazán interdiszciplináris művész, hatalmas életművet hagyott hátra, és még életében egyszer Marthalernek ajándékozta A sírás (A sejtés) 2A kötet (Könnyek tava 4) című művét, egy látványos szó-művészeti gyűjteményt, olyan szereplő nevekkel, mint „Rántotta”, „Debefele”, „Akicsaló1”. Marthaler előadásában öt színésznő és egy meglehetősen csendes férfi ezeket az eredeti szövegeket virtuóz nyelvművészetté fordítja. A Roth-i nyelvezet beszélve a többjelentésű minőséget fedi fel azáltal, hogy ugyanakkor elvont és konkrét, egyszerre félreérthetetlen és kétértelmű. Itt újra nyilvánvalóvá válik a zenés színházi Marthaler alapelv, melyben nagyon finom az átmenet a beszélt és az énekelt szöveg között.

Közreműködők: Liliana Benini, Magne Håvard Brekke, Olivia Grigolli, Elisa Plüss, Nikola Weisse,
Susanne-Marie Wrage

Készült az Emilia Romagna Teatro Fondazione, a Nanterre-Amandiers – centre dramatique national, a Bergen International Festival, és a Théâtre Vidy-Lausanne and International Summer Festival Kampnagel, Hamburg koprodukciójában.

Az előadás bemutatását támogatta a Georg und Bertha Schwyzer-Winiker Stiftung és a Pro Helvetia, Schweizer Kulturstiftung.

Ajánlatunk


A közkedvelt filmmusicalből készülő előadás igazi műfaji kavalkádot ígér: lesz ének és sztepptánc, néma- és hangosfilm, humor és szerelem - megannyi virtuóz és érzelmes betét. S ha a csaknem száz évvel ezelőtti hollywoodi történet esős égboltja a jelenünkbe is átnyúlik, a miskolci társulat játékától a zord idő is már-már napsütésnek tűnik.

Ajánló


A Miskolci Nemzeti Színház zenekarának beavató örömzenéje gyerekeknek és azoknak, akiket magukkal hoznak

Richard Willey, az angol kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül Jane-nel, az ellenzéki frakció titkárnőjével egy patinás hotelben.…

A Passió szenvedéstörténet, ugyanakkor Andrew Lloyd Webber művében olyan szenvedély történetét ismerjük meg, ami által a külső szemlélő óhatatlanul részese…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!